معرفیمعرفی بلاکچین ها

بلاک چین لایه سوم چیست؟

همه چیز در مورد بلاک چین لایه 3

بلاک چین لایه سوم چیست؟

رسانه ارز جو اعتقاد دارد که در آینده نزدیک، کاربران اکثر تراکنش های خود را در بلاک چین لایه دوم انجام خواهند داد ، زیرا هزینه های تراکنش به میزان قابل توجهی کم میشود، پشتیبانی رو به رشد از ابزارهای DeFi و افزایش نقدینگی که لایه دوم ارائه می دهد. راه حل های لایه دوم با کاهش هزینه تراکنش در هر تراکنش و افزایش سرعت تراکنش، مقیاس پذیری را افزایش می دهند.

در همان زمان، L2s مزایای عدم تمرکز، منطق همه منظوره و ترکیبی را حفظ می کند. با این حال، برخی از برنامه ها نیاز به سفارشی سازی خاصی دارند که برای آنها بهتر است از یک لایه جداگانه جدید لایه سوم استفاده کنید.

 

مزایای بلاک چین لایه 3 چیست؟

  • لایه 3 به مشکل قابلیت همکاری می پردازد در حالی که از سادگی فرآیندها در لایه های زیرین اطمینان می دهد.
  • لایه 3 قادر است قابلیت همکاری بین بلاک چین لایه 1  و لایهد2 را با انتزاع عوامل مختلف مانند فن آوری ها، عملکردها و ویژگی های خدمات کاربر در اکوسیستم های مختلف بهبود بخشد.
  • نمونه هایی از پروژه هایی که راه حل های لایه 3 را ارائه می دهند: پروتکل IBC، پروتکل Interledger، ICON، Quant هستند.
  • پروژه‌های لایه  می‌توانند با ارائه درجه بالاتری از انعطاف‌پذیری به کاربران، پذیرش فناوری بلاک چین را هدایت کنند. بلاک چین لایه سوم چیست؟

 

ساختار بلاک چین های چند سطحی:

همانطور که به عصر جدید Web3 می رویم ، گاهی اوقات حتی متوجه سرعت تکامل این فضا نمی شویم. با این حال، آنچه ثابت می ماند این است که بلاک چین های لایه 1 پایه و اساس اکوسیستم Web3 هستند و به توسعه دهندگان اجازه می دهند تا پروتکل های دیگری را در بالای آنها ایجاد کنند که امنیت و اجماع شبکه زیربنایی را افزایش دهد. بلاک چین های L1 به طور مستقل و کلی بدون نیاز به شبکه های دیگر عمل می کنند. مشکل اصلی آنها این است که بیشتر این بلاک چین ها به تنهایی قادر به افزایش مقیاس نیستند.

این مشکل راه حلی در ایجاد  راه حل های Layer-2 پیدا کرده است  که هدف آن افزایش سرعت تراکنش و کاهش کارمزد است. هرچه کاربران جدید بیشتری به وب 3 بیایند، نقش شبکه های L2 در مقیاس بندی بلاک چین های بزرگ برجسته تر می شود. بلاک چین لایه سوم چیست؟

به عنوان مثال، برای بیت کوین، مهم ترین راه حل، شبکه لایتنینگ است ، شبکه ای از کانال های پرداخت بین کاربران که به عنوان یک کیف پول چند امضایی خاص عمل می کند که مقدار معینی بیت کوین را در خود جای می دهد. سکه می تواند توسط هر دو طرف یا فقط یکی از آنها ارائه شود.

شبکه لایتنینگ چیست و چگونه کار می کند

اما برای بلاک چین اتریوم، یکی از محبوب‌ترین راه‌حل‌ها، جمع‌آوری‌ها ( خوش‌بینانه و zk-rollup ) هستند که تراکنش‌های خارج از شبکه اصلی را انجام می‌دهند، اما داده‌های تراکنش نهایی را به بلاک چین اصلی اتریوم منتقل می‌کنند. بلاک چین لایه سوم چیست؟

در عمل، مشاهده شده است که شبکه‌های L2 اغلب نیاز به قابلیت همکاری بلاک چین برای ایجاد یک اکوسیستم کامل Web3 را برآورده نمی‌کنند ، اگرچه زیرساخت‌های را برای هر چیز دیگری که در بالای آنها ساخته شده است فراهم می‌کنند و لایه‌ای از تسویه و تأیید تراکنش را فراهم می‌کنند. برای برنامه های غیرمتمرکز ( dApps )، قراردادهای هوشمند و سایر لایه های بلاک چین.

این واقعیت توسعه دهندگان را وادار می کند تا به سمت ساختار بلاک چینی بروند که افراد بیشتری را وارد حوزه ارزهای دیجیتال کرده و تجربه آنها را تا حد امکان آسان و لذت بخش می کند. برای پذیرش انبوه فناوری بلاک چین، ما فقط به سطح جدیدی از ارتباطات بین زنجیره ای نیاز داریم. علاوه بر این، پروتکل های مالی غیرمتمرکز محبوب (DeFi) انعطاف پذیری بین زنجیره ها را برای بهبود تعامل کاربر با استفاده از شبکه، پروتکل یا برنامه لایه 3 ارائه می دهند. بلاک چین لایه سوم چیست؟

 

لایه 3 چیست؟

لایه 3 برای کاربر برنامه های مبتنی بر بلاک چین است: برنامه های DeFi ، بازی ها یا برنامه های ذخیره سازی توزیع شده. اساساً، این برنامه‌ها دارای عملکرد زنجیره‌ای متقابل هستند و به کاربران کمک می‌کنند از طریق یک برنامه واحد به پلتفرم‌های مختلف بلاک چین دسترسی پیدا کنند. یعنی لایه 3 به مشکل قابلیت همکاری پرداخته و در عین حال سادگی فرآیندها را در لایه‌های زیر فراهم می‌کند.

معماری سه لایه و دو لایهمعماری سه لایه و دو لایه (منبع: Starkware Medium )

لایه کاربردی جدید به منظور دستیابی به قابلیت همکاری واقعی بین شبکه های مختلف بدون واسطه تبدیل شده است . اعتقاد بر این است که این لایه به چشم انداز Web3 اجازه می دهد تا در بسیاری از زمینه های زندگی روزمره گسترش یابد و افراد بیشتری را جذب کند.

با وجود هیاهوی پروژه های L2، آنها تجربه کاربری را ساده نمی کنند. همانطور که قبلاً گفتیم، ماموریت اصلی آنها کاهش هزینه و افزایش سرعت تراکنش است، اما اکنون کل دنیای Web3 با نیاز به کار بر روی مشکل قابلیت همکاری کل فضای رمزنگاری شده است.

لایه 3 قادر است با انتزاع عوامل مختلف مانند فناوری، عملکرد و تجربه کاربر در سراسر اکوسیستم، قابلیت همکاری بین L1 و L2 را بهبود بخشد. این پیاده‌سازی «سطحی» در لایه‌های زیرین بلاک چین از طریق راه‌حل‌های L3 است که به شبکه‌ها و اکوسیستم‌های مختلف کمک می‌کند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، وصل شوند و با یکدیگر تعامل کنند.

بررسی بیشتر پروتکل‌های لایه کاربردی جدید مختلف با جزئیات بیشتری نشان می‌دهد که چگونه برای حل مشکلات قابلیت همکاری کار می‌کنند، اما علیرغم رویکردهای متفاوت آنها، یک تأکید مشترک بر شباهت‌های ساختار لایه‌ای اینترنت وجود دارد. آنها مانند پروتکل اینترنت کار می کنند و انتقال داده ها را در بسته ها بین پروتکل ها در چندین زنجیره ارائه می دهند. در نتیجه، ما شاهد بهبود تجربه کاربری برای برنامه های کاربردی زنجیره ای هستیم.

 

لایه سوم چگونه کار می کند؟

برای درک اهمیت توسعه راه حل های L3، ارزش نگاه کردن به نمونه هایی از پروتکل هایی را دارد که در حال حاضر به طور فعال در حال توسعه هستند. بلاک چین لایه سوم چیست؟

پروتکل Interledger :

پروتکل Interledger (ILP) یک مجموعه پروتکل باز برای ارسال پرداخت ها از طریق بلاک چین های مختلف است. ILP طراحی شده است تا امکان توسعه یک شبکه جهانی از هاب های پرداخت بهم پیوسته را فراهم کند که می توانند پرداخت ها را در هر تعداد بلاک چین و شبکه مختلف ارسال کنند. بلاک چین لایه سوم چیست؟

تصمیم آن استانداردی برای اتصال شبکه‌های پرداخت مختلف به یکدیگر است و امکان ارسال پرداخت‌ها در دفترهای مختلف را فراهم می‌کند. ILP توسط آزمایشگاه های ریپل برای رفع مشکلات در پرداخت های برون مرزی و حواله ها طراحی شده است. بلاک چین لایه 3 چیست؟

Interledger چگونه کار می کند

Interledger چگونه کار می کند (منبع: Interledger)

پروتکل Interledger از ریپل را می توان محبوب ترین راه حل L3 در بازار فعلی در بین کاربران نامید ، واسه اینکه برای هر صاحب آیفون در دسترس است. سیستم پرداخت Apple Pay این پروتکل را پیاده سازی کرده است که امکان پرداخت با ارزهای دیجیتال مختلف را فراهم می کند – در صورت داشتن آدرس مناسب، احراز هویت دو مرحله ای و امضای الکترونیکی. بلاک چین لایه 3 چیست؟

ILP به هر ارز یا دارایی اجازه می دهد تا به عنوان یک ورودی دفتر کل جهانی نشان داده شود که می تواند بین هر شبکه شرکت کننده بدون نیاز به واسطه گری از یک واسطه با بیش از یک حساب در یک دفتر کل حرکت کند. بلاک چین لایه 3 چیست؟

ریپل یک معماری چندسطحی با سه سطح مجزا را به‌عنوان پایه خود در نظر گرفت که هر یک از آنها عملکرد خاص خود را دارند: لایه 1 به عنوان یک بلاک چین عمل می‌کند. لایه 2 یک شبکه محلی یا LAN است. لایه 3 (پروتکل Interledger)، قرار است تراکنش های سریعتر و اقتصادی تری را ارائه دهد. می توان گفت که عملکرد ILP مشابه عملکرد IP یا پروتکل اینترنت است .

 

پروتکل IBC :

IBC (ارتباط بین بلاک چین) پروتکلی است که به شبکه های بلاک چین اجازه می دهد با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و داده ها را مبادله کنند. این پروتکل توسط تیم Tendermint در کازماس اتم برای کمک به حل مشکلات پیش روی قابلیت همکاری متقابل زنجیره ای توسعه یافته است.

پروتکل ارتباطات بین بلاک چینی Cosmos به عنوان استانداردی توسعه داده شد که تبادل امن داده بین بلاک چین های مستقل و همچنین مقیاس بندی با تقسیم بندی و استفاده از زنجیره های جانبی برای کاربردهای مختلف را فراهم می کند. بلاک چین لایه 3 چیست؟

Tendermint Core (یک پلت فرم برنامه بلاک چین) به عنوان پایه پروتکل IBC عمل می کند و Cosmos-SDK عملکرد پروتکل لایه 2 را ارائه می دهد. با چنین چارچوبی، IBC می‌تواند به برنامه‌ها در ارتباطات بین ماژول‌های قابل اعتماد و ایمن، در توسعه قراردادهای هوشمند چند زنجیره‌ای و انتقال دارایی‌های بین زنجیره‌ای کمک کند.

چرخه بسته IBCچرخه عمر بسته IBC (منبع: پروتکل IBC )

IBC وظایف مختلفی مانند انتقال داده، احراز هویت و سفارش در شبکه های زنجیره بلوکی متعدد را بر عهده می گیرد. پروتکل IBC هر برنامه ای را قادر می سازد تا از قراردادهای هوشمند برنامه های کاربردی دیگر یا خدمات داده در سایر بلاک چین ها بدون نیاز به اجرای کامل گره یا زیرساخت کیف پول خود استفاده کند. برای انجام این کار، از یک لایه انتزاعی استفاده می کند که بین پشته شبکه بومی هر بلاک چین و لایه کاربردی آن قرار می گیرد – به این لایه ها “IBC Layers” می گویند. به این ترتیب، برنامه‌ها می‌توانند در چندین شبکه بدون نیاز به تغییر روش کارشان ارتباط برقرار کنند.

 

ارز آیکون :

ICON نمونه ای از نوع منحصر به فرد پروتکل لایه 3 است که به عنوان یک راه حل مستقل عمل می کند. پروتکل ICON یک شبکه بلاک چین است که بر روی اتصال پروژه های مختلف بلاک چین متمرکز شده است. هدف ICON ایجاد اکوسیستمی است که در آن همه بلاک چین ها بتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند و داده ها را به اشتراک بگذارند. این امکان ایجاد یک سیستم کارآمدتر و وابسته به هم از شبکه های غیرمتمرکز را فراهم می کند. بلاک چین لایه 3 چیست؟

ICON توسط یک شرکت بلاک چین مستقر در کره جنوبی توسعه یافته است. شبکه ICON از یک بلاک چین اختصاصی استفاده می کند که امکان همکاری بین بلاک چین های مختلف را فراهم می کند. این بدان معنی است که کاربران می توانند دارایی ها را در شبکه های مختلف بدون نیاز به اتکا به یک واسطه شخص ثالث مانند یک صرافی یا دروازه تبادل کنند.

فناوری پشت شبکه ICON بسیار شبیه به فناوری پلاسمای اتریوم است ، اما به طور خاص برای اتصال چندین بلاک چین به جای تنها یک زنجیره طراحی شده است.

ICON پروژه ای است که زنجیره های بلوکی مستقل را به یکدیگر متصل می کند تا امکان تراکنش های کارآمدتر را فراهم کند. شبکه ICON به عنوان یک شبکه غیرمتمرکز عمل می کند که به جوامع مستقل بلاک چین اجازه می دهد تا با یکدیگر تعامل داشته باشند. هدف اصلی پروژه ICON ایجاد نوع جدیدی از اینترنت است که برای همه مردم جهان قابل استفاده باشد.

پروتکل قابلیت همکاری با جمع آوری تمام داده های بلاک چین در یک لایه واحد برای اتصال چندین شبکه بلاکچین کار می کند. ICON یک راه حل قوی برای پیاده سازی یک اتصال متقابل چند شبکه بلاک چین ارائه می دهد.

ارز Quant :

Quant یک پروتکل بلاک چین است که قصد دارد یک سیستم عامل برای آینده امور مالی باشد. این خود را برای توسعه یک راه حل قوی برای شبکه های بلاک چین سازمانی با اتصال مدارهای عمومی و خصوصی قرار می دهد. بلاک چین لایه 3 چیست؟

کوانت قصد دارد شبکه های عمومی و خصوصی DLT خود را با پروتکل های L3 در بالای آنها توسعه دهد. پروتکل های لایه 3 می توانند با استفاده از یک راه حل پیام رسانی یکپارچه به نام “پشته پروتکل” با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. پشته پروتکل مجموعه ای از استانداردها است که به رایانه های سازنده های مختلف اجازه می دهد تا از طریق یک زبان مشترک مانند TCP/IP با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

کوانت از دروازه DLT Overledger و همچنین بسیاری از راه حل های تعاملی جالب استفاده می کند. به عنوان مثال، عملکرد Quant شامل توکن‌های ثبت چندگانه و همچنین قراردادهای هوشمند با چندین DLT است. علاوه بر این، پروتکل لایه 3 با شرکت های محبوبی مانند Oracle، Hyperledger و Nvidia شراکت دارد.

نمونه هایی از پروتکل های لایه 3 نشان می دهد که چقدر برای آینده فضای بلاک چین اهمیت دارند. ترکیب راه حل های مقیاس پذیری لایه 2 با پروتکل های لایه 3 برای قابلیت همکاری می تواند مشکلات تکه تکه شدن در فضای رمزنگاری را حل کند.

پارسا کیانی چلمردی

پارسا کیانی چلمردی هستم دوران ورود من به دنیای کریپتو به 5 سال قبل برمیگرده که با جدیت کامل بازار رو رصد و بررسی کردم و در کنار شما هستم تا جدیدترین مطالب و تجربیات چندین ساله خود را به شما توصیه کنم و در مسیر پیشرفت و حرفه ایی تر شدن مارکت کریپتو به زبان فارسی سهیم باشم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا