
کلیدهای خصوصی رمزنگاری چیست؟
- رمزنگاری کلید عمومی چیست؟
- نقش کلیدهای خصوصی در کیف پول ارز دیجیتال شما
کلیدهای خصوصی بخش اساسی معماری اساسی شبکههای رمزنگاری هستند زیرا برای امضای تراکنشها به آنها نیاز دارید. کلیدهای خصوصی رمزنگاری چیست؟
در این راهنما، شما با رمزنگاری کلید عمومی و نقش کلیدهای خصوصی در کیف پولهای رمزنگاری آشنا خواهید شد.
رمزنگاری کلید عمومی چیست؟
رمزنگاری کلید عمومی (PKC) به سیستمی در رمزنگاری اشاره دارد که از یک جفت کلید متناظر اما منحصر به فرد استفاده میکند: کلید عمومی و کلید خصوصی .
کلید عمومی، همانطور که احتمالاً از نامش حدس زدهاید، عمومی است و میتواند با هر کسی به اشتراک گذاشته شود. با این حال، کلید خصوصی باید ایمن نگه داشته شود تا امنیت چارچوب تضمین شود.
PKC گاهی اوقات به عنوان رمزنگاری نامتقارن شناخته میشود. این اشارهای به این واقعیت است که کلید عمومی و کلید خصوصی متفاوت هستند.کلیدهای خصوصی رمزنگاری چیست؟
این چارچوب به کاربر اجازه میدهد تا اطلاعات را با استفاده از کلید عمومی خود رمزگذاری کرده و آن را به جهان مخابره کند، در حالی که همزمان اطمینان حاصل میکند که فقط گیرنده مورد نظر میتواند آن را با استفاده از کلید خصوصی مربوطه رمزگشایی کند.
اولین طرح رمزنگاری نامتقارن در سال ۱۹۷۷ توسط سه دانشمند کامپیوتر به نامهای ران ریوست، آدی شامیر و لئونارد آدلمن به طور عمومی شرح داده شد. سیستم آنها که RSA (برگرفته از حروف اول نام خانوادگی آنها) نامیده میشود، طرحی را توصیف میکند که در آن مجموعهای از محاسبات ریاضی پیچیده، دو کلید نامتقارن تولید میکند.
در RSA، دو کلید تولید شده برای رمزگذاری و رمزگشایی اطلاعات استفاده میشوند، به طوری که فقط گیرنده مورد نظر میتواند اطلاعات موجود در آن را بخواند.
قبل از ورود طرح RSA، تمام طرحهای رمزنگاری از رمزنگاری کلید متقارن استفاده میکردند که تنها از یک کلید برای رمزگذاری و رمزگشایی دادهها استفاده میکند. در این طرح، ایمن نگه داشتن این کلید ضروری بود.
اشتراکگذاری این کلید با همه شرکتکنندگان باید از طریق یک کانال امن، قبل از انتقال هرگونه داده، انجام میشد. اگرچه این کار بین دو طرف قابل انجام بود، اما با افزایش تعداد طرفین درگیر در طرح، پیچیدگی آن افزایش یافت و مدیریت آن دشوارتر شد و ریسک امنیتی قابل توجهی ایجاد کرد.
ورود طرح RSA این چالش را حل کرد.
RSA از این فرض استفاده میکند که تجزیه یک عدد صحیح بزرگ به عوامل اصلی دشوار است. یک کلید عمومی از دو عدد تشکیل شده است – یکی از این اعداد حاصل ضرب دو عدد اول بزرگ است و کلید خصوصی مربوطه نیز از همان دو عدد اول حاصل میشود.
بنابراین، میتوانیم ببینیم که قدرت این طرح رمزنگاری به اندازه یا طول کلیدها بستگی دارد. دلیل این امر این است که اگر یک طرف بتواند کلید عمومی را تجزیه کند، کلید خصوصی به خطر میافتد. با این حال، اگر کلیدها به اعداد بزرگ تبدیل شوند، شکستن آنها از نظر ریاضی غیرممکن است.
اگرچه بیت کوین از RSA استفاده نمیکند، اما فرضیه پشت تمام رمزنگاریهای کلید عمومی مشابه توضیحات RSA در بالا است. این توضیح میدهد که چرا کلیدها در بیت کوین و سایر شبکههای رمزنگاری معمولاً طولانی هستند. طول یا اندازه متوسط بین 1024 تا 2048 بیت متغیر است تا امنیت و حریم خصوصی به حداکثر برسد.
نقش کلیدهای خصوصی در کیف پول ارز دیجیتال شما
هر کیف پول ارز دیجیتال دارای کلیدهای عمومی و خصوصی است.
کلیدهای خصوصی برای تأیید مالکیت دارایی و رمزگذاری کیف پول استفاده میشوند، در حالی که کلیدهای عمومی برای استخراج آدرسهای عمومی مورد استفاده برای شناسایی کیف پول و دریافت وجه استفاده میشوند.
هنگام راهاندازی یک کیف پول ارز دیجیتال، معمولاً یک عبارت بازیابی دوازده کلمهای به شما ارائه میشود. این کلمات، نمایشی قابل خواندن توسط انسان از ترکیبات نامتناهی کلیدهای عمومی و کلیدهای خصوصی مربوطه هستند.
عبارت دوازده کلمهای بازیابی، نمایانگر کلید خصوصی شماست (اما نه خود کلید خصوصی) و در صورت از دست دادن دسترسی به کیف پول، برای بازیابی آن استفاده میشود.
برای مثال، وقتی برای اولین بار یک کیف پول موبایلی مانند Trust Wallet را دانلود و نصب میکنید ، میتواند کلیدهای خصوصی را برای شما ایجاد کند. در آن مرحله، از شما خواسته میشود که عبارت بازیابی خود را یادداشت کنید. پس از اینکه آن را یادداشت و به طور ایمن ذخیره کردید، میتوانید به کیف پول رمزنگاری خود دسترسی پیدا کنید.
به عنوان مثال، اگر گوشی هوشمند خود را که از کیف پول Trust استفاده میکند، گم کنید، میتوانید به سادگی برنامه را دوباره دانلود کنید و با استفاده از عبارت بازیابی دوازده کلمهای، کیف پول خود را در گوشی هوشمند جدیدتان بازیابی کنید. در این مرحله، شما دسترسی کامل به وجوه خود را دوباره به دست آوردهاید و میتوانید سکهها را ارسال و دریافت کنید.
به یاد داشته باشید، هر کسی که به کلیدهای خصوصی یک کیف پول دسترسی داشته باشد، وجوه موجود در کیف پول را کنترل میکند. از همین جاست که ضربالمثل « اگر کلیدهایت نباشد، سکههایت هم نیست » از آن سرچشمه میگیرد.
منبع کوین مارکت کپ